Alfågel på  Boglundsängen

Idag väntade vi ut regnet och hade lite svårt att bestämma vilken fågellokal vi skulle satsa på. Då dvärgbeckasin hade setts på Boglundsängen nyligen så tänkte vi ge den en chans. Men det är inte bara att åka ut och plocka den. En promenad runt dammarna i lite duggregn gav salskrake, storskrake, stjärtand och brunand m fl.
Vi avslutade rundan med att gå upp i tornet, och rakt nedanför oss låg den här lilla gynnaren och guppade. Först blev vi lite osäkra, var det en alfågel? Efter lite efterforskning larmade vi ut den på Närke X och några snabba skådare var snart på plats. Det blev alltså ingen dvärgbeckasin, men ett nytt Närkekryss!

Väl hemma tittade vi som vanligt efter turkduvorna som vi brukar se från köksfönstret. Vi såg något som satt i toppen på en stor gran rakt över gatan, upp med kameran och på en suddig dok.bild genom ett oputsat fönter (dom får vi tvätta imorgon) fick vi till vår häpnad se att det var 5 stycken turkduvor på bilden. Ännu en rolig skådardag!

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-