Kungsfågelsångare

Idag var det dags att lämna ett gråmulet Öland där regnet hängde i luften. Vi ville gärna avsluta med en sista skådarrunda, och när vi såg att en kungsfågelsångare setts på Bjärby badplats så var dagens mål klart. In på en oskyltad, lerig och mycket gropig väg guppade vi ner till ytterligara en fantastisk plats på Öland. Parkeringen var redan fylld av bilar och i skogsdungen rådde det en febril aktivitet. Bara att ta sig in över elstängslet, (endast fyra stötar) sedan fick vi se den lilla sångaren inom ett par minuter. Den for runt nere i ett dike bland snår och ris, så något bra fototillfälle blev det tyvärr inte. Vi fick endast en suddig dokumentationsbild som vi valde att inte visa här, istället blev det en bild av höstlik badplats.
Väl hemma igen kan vi bara konstatera att vi haft fyra kanondagar på ön.

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-