Kungen flög över alvaret

Vi började dagen med att köra norr ut till Kapelludden. På vägen ut mot udden så satt en varfågel  på en stängelstolpe, dagens första bild var tagen. Efter gårdagens sträckskådning vid Stora Rör hade vi fått blodad tand och tänkte prova på den östra sidan. Sträcken gick närmre land här, vilket gjorde det hela ett snäpp roligare (även om vi inte fick några labbar). Det var en bra variation med obsar på bland annat sjöorre, alfågel, storskrake, småskrake och salskrake. Kapelludden har blivit en ny favorit, med mycket vacker omgivning och varierat utbud av fågel.
Sedan styrde vi mot Västerstadsviken med förhoppning om att ta den svarthuvade måsen som sågs där igår. Vi tog vägen över Alvaret vid Alby och bara någon kilometer ut så kom en kungsörn och passerade över oss, vi hann med nöd och näppe stanna bilen och slänga iväg några exponeringar, (se senast nerladdade). Någon svarthuvad blev det inte, men ett tusental ljungpipare, många kärrsnäppor och en del andra vadare. På parkeringen träffade vi några skådare hemifrån som tipsade på skäggmesar i Grönhögen, vi gjorde ett stopp men gav upp ganska snart. Även där träffade vi några skådare från hemmaplan.
Vi avslutade dagen som vanligt i Ottenby där det var ganska blåsigt och folktomt. Vi lyckades ta både svart rödstjärt och kaspisk trut som hade rapporterats under dagen. Allt som allt en riktigt bra skådardag, Öland levererar.

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-