Bredstjärtad labb

Ibland blir det bättre än man vågar hoppas på. När vi kom till Stora Rör hade 6-7 bredstjärtade labbar redan passerat vilket ingav hopp. Skulle det komma fler? Jodå, tre stycken dök upp mot Revsudden och lite senare upptäckte vi ytterligare en som kom ensam. Avslutningsvis kom 5 stycken i sällskap med en kustlabb, mäktigt! Förutom labbarna var det gott om sjöfågelsträck. Tack Kalmar-Anders för trevligt sällskap och skådarhjälp.
Sen bar det iväg till en för oss ny lokal, Ventlinge Strand. Jättefin plats nere vid vattnet. Hoppades på närkontakt med skäggmes men det verkar vila en förbannelse mellan oss och dom, vi hör dom tydligt men de vägrar ställa upp på bild. Kul att gärdsmygen ställde upp :) Det drällde av kungsfågel, vilket hela ön verkar göra, riktigt häftigt då de är så orädda. 
Vi avslutade skådardagen i ett blåsigt Ottenby,  där höjdpunkten blev 8 mindre sångsvanar som sträckte förbi. 
Hoppas på en bra skådardag imorgon också.
  
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-