Idag fick vi en utmärkelse på instagram. Det är alltid lika roligt att bli uppmärksammad i det enorma utbudet av bra bilder på insta.
Det känns nästan omöjligt att synas bland alla exotiska fåglar i fantastiska färger och miljöer. Men ibland är det nordiska ljuset tillräckligt :) 

Bilden är tagen i Hjälstaviken 2015. 
 

Läs hela inlägget »

I en hage på en bondgård som låg vid vägs ände, där valde den mycket ovanliga nunnestenskvättan att landa.
När helgen kom och vi äntligen hade möjlighet åkte vi självklart till Tofta utanför Kristinehamn där fågeln hade synts sedan några dagar. Det var en bussig fågel som visade upp sig fint och inte verkade bry sig allt för mycket om alla skådare som var på plats.
När man får ett livskryss och även några bilder med sig hem, då är fågelskådning som allra bäst!

Läs hela inlägget »

De senaste dagarna har det rastat ett par myrspovar och en flock med kärrsnäppor i Oset. Härom kvällen fick vi sitta och njuta en lång stund när de födosökte alldeles i närheten av oss. Vilken förmån att bara några minuter från Örebro centrum få uppleva möten med flyttande fåglar på så nära håll.

Läs hela inlägget »

Man blir lika glad varje gång man får se en kungsfiskare, oftast som en metallic blå projektil som flyger förbi. Idag hade vi turen att få studera den en stund och till och med ta några bilder. Den färgstarka fjäderdräkten står verkligen ut i kontrast mot det mörka vattnet i Fallen, Karlslund.

Läs hela inlägget »

Nu är det full fart i Kvismaren, det rastar tusentals tranor, gäss och många andra arter. En mäktig upplevelse när tranorna flyger in på kvällen och luften fylls av deras rop.
Åk ut och njut, även om ni inte är inbitna fågelskådare.

Läs hela inlägget »

Höstfärger

Just nu rastar 9 ägretthägrar i Kvismaren, Närke. Deras vita fjäderdräkt står verkligen ut i kontrast till höstens alla färger.

Läs hela inlägget »

En ung gök sitter och blickar ut över Kalmar sund med Blå Jungfrun i horisonten.
Söndagens tur mellan Äleklinta och Djupvik bjöd på denna bild i flera nyanser av blått.

Läs hela inlägget »

Storkar

På väg ner till Öland idag fick vi plötsligt syn på en grupp vita storkar strax norr om Vimmerby. Det visade sig vara 13 storkar som gick runt och födosökte i regnet, en bit därifrån gick det ytterligare 10 storkar. De är en del av de ca 100 unga storkar som släpptes ut i Flyinge för en tid sedan.

Läs hela inlägget »

Idag fick vi ännu en utmärkelse på Instagram. Denna gången var det ett foto på en nybadad ung törnsångare som blev utvald. Alltid lika roligt att någon hittar ett av våra foton bland alla miljoner bilder som laddas upp.

Läs hela inlägget »

När vi kom fram till sjön fick vi syn på den unga storlomen som låg på det spegelblanka vattnet. Den ropade uppmanande efter mat och snart dök den första föräldern upp. Strax efter kom den andra föräldern inflygande och sensommarkvällen fylldes av storlomarnas ödsliga läte. Solen gick ner bakom träden och mörkret sänkte sig över sjön där sökandet efter föda till den tillsynes omättliga ungen fortsatte.

Läs hela inlägget »